Wat in het vat zit, verzuurt niet!

Geliefde filmmakers, presentatoren, vrijwilligers, Comité van Aanbeveling, pers en alle andere betrokkenen,

Tot onze grote spijt moet wij melden dat onze voorgenomen uitgestelde editie 2020, die voor april gepland staat, opnieuw uitgesteld wordt. We schuiven het Internationaal Filmfestival Tegenstroom noodgedwongen door naar november 2021. Noteer in de agenda de data 11 t/m 14 en 18 t/m 21 november. We zullen die maand zowel editie 2020 als editie 2021 vertonen, met als climax de Prijsuitreikingen op zaterdag 20 november.

Op het programma staan naast de vertoning van de films ook gesprekken met filmmakers over hun werk en ook zal er opnieuw een ronde-tafelgesprek zijn voor de filmindustrie en de provincie.

In de aanloop naar de beide festivals zullen we een digitale writersroom lanceren waarna schrijvers tijdens het festival hun verhaal mogen pitchen aan producenten.

De filmmakers van de editie 2020 willen we echter niet nog tot november laten wachten, dus verklappen wij hier de winnaars van de Awards.

 

  • DE WINNAARS VAN INTERNATIONAAL FILMFESTIVAL TEGENSTROOM 2020 -

Fauve van Jérémy Comte (Canada) Beste Fictie Film 2020

Klem van Ish Ait Hamou (België) Beste Nederlandstalige Film 2020

3 Logical Exits van Mahdi Fleifel (Denemarken) Beste Docu Film 2020

Onderhuids van Emma Branderhorst (Nederland) Beste Opstromer Film 2020

Barrière van Niels Bourgonje (Nederland) Beste Zeeuwse Film 2020

Un Chanteur Invisible van Hannah van Tassel (Nederland) Beste Film van Festival Tegenstroom 2020

Op zondag 21 november worden de Publieksprijs en de Golden Fleece Award  uitgereikt. Films die ook als favoriet ter sprake kwamen bij en meedongen naar de prijzen waren Boys don’t cry, Midnight Jazz, Bloody Hormones, Dark Chambers, Exam, Mama Mania en All Cats are Grey in the Dark.

We hopen van harte dat we elkaar in november eindelijk weer zullen treffen en dat alle prijswinnende makers op 21 november aanwezig kunnen zijn en zullen aanschuiven tijdens het Debat met de Makers  op 20 of 21 november.

Jeannice Adriaansens

Stichting Deining Films
Maart 2021

FESTIVAL 2020

Covid maatregelen

Tegenstroom en Covid

 

1,5 METER-EVENTS
1,5 meter-events in verband met coronamaatregelen, hoe zien die er uit?
Anderhalve meter-evenementen, oftewel: evenementen waar mensen met gepaste afstand toch samenkomen. Waarom gaat filmfestival Tegenstroom toch door tijdens corona? Omdat jij en ik sociale wezens blijven. Hoe mooi alle digitale mogelijkheden ook zijn, er gaat niets boven echte ontmoetingen. Daarom organiseert Tegenstroom een 1,5 meter-event. Een bijeenkomst waar je bijvoorbeeld relaties inspireert met de nieuwste ontwikkelingen of met elkaar nadenkt, brainstormt en discussieert over een actueel thema. Uiteindelijk hopen we natuurlijk met zijn allen dat dit maar een tijdelijke oplossing is.


Bij aankomst reinigen gasten eerst hun handen bij een handgelstation. Daarna hangen ze zelf hun jas in de garderobe. Medewerkers van het filmfestival Tegenstroom zorgen voor een wachtrij met tussenruimtes.

Hoe zien jullie dat voor je: al die gasten in één zaal? 
We maken een zaalopstelling waarmee we de onderlinge afstand tussen gasten borgen. Dat kan bijvoorbeeld door in een plenaire opstelling rijen en stoelen ongebruikt te laten. 
Kan je met zoveel afstand wel een beetje interactie op gang krijgen?
Absoluut. 

Dan is er een pauze tussen de twee filmblokken. Hoe zien jullie dat voor je?
Goede vraag. Tijdens de pauzes staan je gasten aan statafels. Tussen de tafels zit minimaal 3,5 meter ruimte. Per tafel is plek voor vier personen. Die bakenen we af met vakken op de grond. Op elke tafel staat wat lekkers klaar. De drankjes worden per tafel opgenomen en gebracht.

HYGIËNE
 

Is daar aan gedacht? Uiteraard, wij nemen uw en onze eigen gezondheid zeer serieus!

Bij de ingang van de toiletfaciliteiten zijn op de grond markeringen aangebracht zodat je veilig in de rij kan staan. De sanitaire voorzieningen worden ieder uur schoongemaakt. 

Verder stelt Filmfestival Tegenstroom gratis mondkapjes beschikbaar voor iedere gast die geen masker bij zich heeft. We zorgen ervoor dat er overal desinfecterende handgels aanwezig zijn.