Wat in het vat zit, verzuurt niet!

Geliefde filmmakers, presentatoren, vrijwilligers, Comité van Aanbeveling, pers en alle andere betrokkenen,

Opnieuw zien we ons genoodzaakt te wijken voor te veel onzekerheden in de nasleep van de derde en mogelijk begin van de vierde coronagolf. Tegenstroom 2020-2021 gaat dus niet door. Dit raakt ons ten zeerste maar helaas kunnen we het financiële risico als jong filmfestival niet nemen.

We hopen van harte dat we elkaar in november 2022 eindelijk weer zullen treffen en dat alle prijswinnende makers aanwezig kunnen zijn en zullen aanschuiven tijdens het Debat met de Makers.

Jeannice Adriaansens

Stichting Deining Films
Oktober 2021

FESTIVAL 2020

Covid maatregelen

Tegenstroom en Covid

 

1,5 METER-EVENTS
1,5 meter-events in verband met coronamaatregelen, hoe zien die er uit?
Anderhalve meter-evenementen, oftewel: evenementen waar mensen met gepaste afstand toch samenkomen. Waarom gaat filmfestival Tegenstroom toch door tijdens corona? Omdat jij en ik sociale wezens blijven. Hoe mooi alle digitale mogelijkheden ook zijn, er gaat niets boven echte ontmoetingen. Daarom organiseert Tegenstroom een 1,5 meter-event. Een bijeenkomst waar je bijvoorbeeld relaties inspireert met de nieuwste ontwikkelingen of met elkaar nadenkt, brainstormt en discussieert over een actueel thema. Uiteindelijk hopen we natuurlijk met zijn allen dat dit maar een tijdelijke oplossing is.


Bij aankomst reinigen gasten eerst hun handen bij een handgelstation. Daarna hangen ze zelf hun jas in de garderobe. Medewerkers van het filmfestival Tegenstroom zorgen voor een wachtrij met tussenruimtes.

Hoe zien jullie dat voor je: al die gasten in één zaal? 
We maken een zaalopstelling waarmee we de onderlinge afstand tussen gasten borgen. Dat kan bijvoorbeeld door in een plenaire opstelling rijen en stoelen ongebruikt te laten. 
Kan je met zoveel afstand wel een beetje interactie op gang krijgen?
Absoluut. 

Dan is er een pauze tussen de twee filmblokken. Hoe zien jullie dat voor je?
Goede vraag. Tijdens de pauzes staan je gasten aan statafels. Tussen de tafels zit minimaal 3,5 meter ruimte. Per tafel is plek voor vier personen. Die bakenen we af met vakken op de grond. Op elke tafel staat wat lekkers klaar. De drankjes worden per tafel opgenomen en gebracht.

HYGIËNE
 

Is daar aan gedacht? Uiteraard, wij nemen uw en onze eigen gezondheid zeer serieus!

Bij de ingang van de toiletfaciliteiten zijn op de grond markeringen aangebracht zodat je veilig in de rij kan staan. De sanitaire voorzieningen worden ieder uur schoongemaakt. 

Verder stelt Filmfestival Tegenstroom gratis mondkapjes beschikbaar voor iedere gast die geen masker bij zich heeft. We zorgen ervoor dat er overal desinfecterende handgels aanwezig zijn.