Combineer het Filmfestival Tegenstroom met een verblijf in Zeeland, en geniet van de relaxte

levensstijl en culinaire hotspots. De natuur is eindeloos mooi en in de zilte lucht kan je eindeloos genieten van watersport, wandelen, hardlopen, fietsen mountainbike… Vraag naar de gratis stadsgids “Rondjes Sas”. Een beetje surfen op het internet brengt je bij goede adressen van campings, boerderijBB, hotels enz…). https://sasvangent.nl

 

Hotel Royal https://royalhotels.nl heeft zowel in Zelzate als in Sas van Gent hotelkamers. Ook valt het restaurant Dockside in Sas van Gent onder hun beheer. https://dockside.nl

BB Het Tolkantoor in Zelzate. https://www.tolkantoor.be Op een unieke locatie, net buiten het centrum van Zelzate. Deze locatie is op ca 5 km van ons filmfestival.

Camperplaats ‘t Eiland https://camperplaatssasvangent.nl Is gelegen aan het kanaal van Gent naar Terneuzen en geeft je een prachtig uitzicht over de voorbijvarende schepen.

Overige restaurants:

CHEV https://www.chev.nu

eetcafé ‘t Stremijn https://www.hetstremijn.nl

 

Algemene info:

In Sas van Gent vind je het Bolwerk Generaliteit, onderaardse gangen onder de molen. Meer hierover en andere interessante weetjes op www.heemkundigekringsasvangent.nl

Verder het Industrieel Museum Zeeland in de oude suikerloods aan de Westkade en in de neogotische kerk is er een markt met lokale producten en restaurant Dockside naast de deur.

Hier vind je fijne wandel en fietsroutes: https://sasvangent.nl

 

In Zelzate kan je het beeldje Mietje Stroel bewonderen. Het is zowat de vrouwelijke tegenhanger van Manneke Pis in Brussel. In t’ Klooster aan de Kerkstaat kom je in een van de vier musea meer te weten over de geschiedenis van deze figuur. In de andere drie musea op deze locatie kan je terecht voor het verhaal van het 2e Regiment Gidsen in WO II, de heemkundige kring Selsaete en de populaire volkszanger Eddy Wally.

Ook de jachthaven is een bezoek waard. Het beschermde tolkantoor is nu een B&B.

 

Gent, hoofdstad van Oost-Vlaanderen, is rijk aan cultuurhistorische bezienswaardighedenen en heeft ook een gevarieerd aanbod van hedendaagse kunsten.

Een bezoek aan het wereldbefaamde meesterwerk van de gebroeders Van Eyck ‘Het Lam Gods’ in de Sint-Baafskathedraal is een absolute must.

In het SMAK kan je terecht voor de vaste collectie met nationale en internationale kunstenaars en ook voor tentoonstellingen waar vandaag kunst getoond wordt die morgen belangrijk kan zijn.

In het Gravensteen, een unieke waterburcht, neem je een duik in het verleden vanaf de 12e eeuw . Het ge- renoveerde Wintercircus uit de 19e eeuw, gelegen naast bibliotheek De Krook, wordt de nieuwe hotspot in de stad.

In het gemoderniseerde STAM krijg je het verhaal van Gent met objecten en multimedia. Meer informatie vind je op www.visitgent.be